Материалите в блога са без претенции за авторство.

Защо не е важно какво другите мислят

Защо не е важно какво другите мислят

Едно от най-трудните неща на правенето на промени е отношенията ни с другите хора. Вашето семейство, приятели, колеги. Хората, които вярват, че защото са в живота ви, те трябва да имат думата за това, което правите, както и че винаги трябва да взeмате предвид тяхното мнение.

Но когато става въпрос за вас и вашия живот, вие сте единственият човек, чието мнение е от значение. Ако решите да промените нещо за ваше добро, това е всичко, което е от значение.

Защо не е важно какво другите мислят:

Понякога хората реагират по определен начин от страх!

Повечето хора се чувстват некомфортно с промяната, така че те може би няма да са ви най-големите поддръжници. Те не са свикнали с новия ви стил, интереси и навици, затова ще се опитат да ви разубедят и да ви върнат към старото ви "Аз", което те познават. Това е егоистично от тяхна страна, така че бъдете внимателни с приятелските съвети, провокирани от страх.

Понякога хората просто не го разбират... и вас!

Ако сте взели решението да направите положителни промени и някой в живота ви не ви подкрепя или е тотално срещу идеята, той вероятно не е човек, който А.) се интересува от вашите нужди или Б.) наистина ви разбира. Когато близките ви хора ви разбират, те ще могат да видят нещата от вашата гледна точка, да ви подкрепят и да се радват за вас. Това са хора, които следят промените в живота ви, намират начини да ви мотивират и ги е грижа дали постигате целите си. Хора, които не ви подкрепят и не ви разбират, не трябва да имат думата, когато правите промени в живота си.

Това е вашият живот!

Вашето тяло, кариера, време, щастие... Важно е да се вслушвате в съветите на други хора, но това е вашият живот и най-важно е да бъдете здрави и щастливи. Когато става въпрос за избори и промяна, винаги се обръщайте към себе си. Какво искате ВИЕ да направите? Какво ще ВИ накара да се почувствате щастливи и пълноценни? Направете го! Нямате нужда от други опции.

Действайте сега!

Не се чудете повече, направете това, което ви казва сърцето и интуицията. Ние жените често се водим от това – понякога печелим, друг път губим, но дори от неуспехите печелим поука. Слушайте най-вече себе си и правете това, което ще ви направи щастливи, защото това е вашият живот и трябва да го изживеете така, както искате, а не да следвате съветите и примерите на други хора. Те си имат техен път, вие трябва да поемете по вашия, за да може след време, когато се обърнете назад, да бъдете сигурни, че всяко решение – правилно или грешно, е било ваше и вие носите цялата отговорност за действията си.

Мястото, където живеят страховете ни е мястото, където се крие най-големият ни растеж. Не се страхувайте, а действайте сега!

http://iwoman.bg/uspeshna/silna/zashto-ne-e-vajno-kakvo-drugite-misljat-391571.htm

 

Оценете публикацията:
1
Сексът – оръжие номер едно за манипулиране
Секс като любов