Материалите в блога са без претенции за авторство.

Секс като любов

Секс като любов

Няма такова сравнение. Не може да има или поне така ми се ще да вярвам. До скоро не се бях замислял, че значенията на различните думи търпят изменения в зависимост от средата и времето, в които се употребяват. Така например, ако някога съм си мислил, че правенето на любов е равнозначно на правенето на секс, днес май трудно бих се съгласил. Освен ако...

Освен ако любовта не се е променила и не е заприличала на просто чукане. Ако приемем, че сексът е акт на физическото желание между двама души, привличане на биологично ниво, то любовта би трябвало да е духовното извисяване на две човешки същества, вплитането им в обща хармония. Любовта и сексът в съчетание са нещо като дълго чакан оргазъм. Както всички добре знаем,  достигането на това блаженство не винаги се получава.

И има защо. Причината се крие в сексапила на секса и цялата тази тъпа драма около любовта. Мъжете се умориха да се борят за нежните сърца, защото се оказа, че нежните крака се отварят и без паролата "Обичам те!". От своя страна на жените им писна да търсят и без това трудно съществуващия "Г-н Перфектен" и се отдадоха на разврат и оборот, за да се докажат, че и тях ги бива.

Да, жените заприличаха на мъжете. Кому е нужно сватба, за да се сложи край на тази девственост? Не ме разбирайте погрешно. Не казвам, че фанатичният морал или религиозните повели са за предпочитане, но някак парадоксално е днес сватбите да се случват много повече заради издути кореми, отколкото вследствие на чиста любов.

На жените им се играе повече и от на мъжете. Затова те вече катерят кариeрната стълбица с облизване пред нечий цип, събличат стриптизьори в нощните клубове и молят да си тръгнеш много преди слънчевите лъчи да са и помислили да изгреят. Мъжете, разбира се, са по-скоро очаровани от цялата ситуация, все паккой не би искал да впише в общата бройка и безскрупулната "Кучка".

Любов ли? Любовта е за филмите. Онези дето ги гледаме в киното, докато се обарваме и си мислим дали някой най-после не ни вижда и вариант ли е тройката по-късно. Ама разбира се, трети човек винаги е нужен. Ако не за свидетел, то поне за слушател, пък при някои псевдо-връзки и за "глътка въздух" от еднообразието.

Сексът е новата любов, харесва ли ни или не. Консуматорското мислене наложи тази тенденция, преболялото мъжкото его и измисленото женско самочувствие. И въпреки че той ни дава онази неописуема сладост между краката и vip pass-а за отрупаната социална маса, рано или късно ни захвърля като използван презерватив в кошчето за душевни отпадъци, където просто е празно. И там обикновено си спомняме за старата любов, която уви не пазим дори и на снимка.

http://iwoman.bg/majete-za/seks-kato-lubov-393137.htm

Оценете публикацията:
0
Защо не е важно какво другите мислят
Тайната за истинската любов