Материалите в блога са без претенции за авторство.

По-сладка ли е забранената любов?

По-сладка ли е забранената любов?

По неписан закон всичко забранено е някак по-сладко, включително и любовта. Затова и Ева е откъснала забранения плод, затова съществуват понятия като любовник и извънбрачна връзка, затова са и изневерите. 

Е, относно изневярата, причините са много, а понякога и строго индивидуални, но самият факт, че е забранена, според общественото мнение, я прави още по-сладка. 

Всъщност нека първо уточним какво е забранена любов. Под „забранена“ може да се разбира любовта, която не може да бъде изживява и е останала неосъществена поради ред причини - поради несподелени чувства, неодобрение на родителите (особено в миналото, когато сватбите са се уреждали от родителите, това е била една съществена причина за превръщането на любовта между двама души в забранена).Според много хора неизживяната любов е особено силна и трудно се забравя заради често спохождащите ви мисли какво би се случило, ако тази любов се беше случила. 

Забранената любов може да бъдеПо-сладка ли е забранената любов? и само в мечтите ви, когато мислите  ви водят към един идеализиран образ на вашия любовник, с когото искате да сте само миг поне.Въображението ви рисува красиви сцени с този човек, но разсъдъкът ви казва, че е по-добре всичко да си остане мечта. Някои жени са родени мечтателки, бягат в мечтите си, когато имат конфликт с половинката си, в мечтите намират утеха, но после отново се връщат в реалността при мъжа, когото обичат и с когото съвсем нормално понякога спорят, но все пак обичат.

Не всички жени обаче успяват да устоят на изкушението и предпочитат да превърнат мечтите си в реалност. Изневярата е най-болезненият вид забранена любов, но и най-сладкия според много хора.  

Под забранена любов може да се разбира и любовта към семеен мъж. Не пожелавай жената на ближния си“ гласи една от десетте Божи заповеди. Но сякаш точно защото обектът на желанията ви е нечие друго притежание, го прави още по-привлекателен за вас.

Коя забранена любов обаче е по-сладка и всъщност по-сладка ли е забранената любов? Сякаш повечето хора са устроени така, че да искат това, което нямат и да не могат да оценят това, което имат. Така е и в любовта за някои хора – приемат половинката си за даденост, която им е в кърпа вързана. Той не представлява предизвикателство, а е нещо сигурно, а сигурното е скучно. Забраненото според обществените разбирания обаче е интересно и привлекателно. Така разсъждават много хора и именно този начин на мислене ги водят към забранената любов. 

01.11.2010/Ели Йорданова

 
Оценете публикацията:
0
Да обичате без думи
Градина с настроение