Материалите в блога са без претенции за авторство.

За какво можем да използваме лимона?

За какво можем да използваме лимона?

Използването на корите, семките, вътрешността или сока на лимона може да бъде много изненадващо. Аз лично много обичам да откривам нови и нестандартни употреби на плодовете и зеленчуците, които имам под ръка – например знаете ли, че можете да използвате ягодите като ексфолиант за лице ? Употребите на лимона обаче са наистина безкрайни, вижте някои от тях...

Почистване на мазнина

Когато използвате зехтин или олио в кухнята, често остават мазни петна наоколо. Една от най-полезните употреби на лимона е именно като почистващо средство за тези мазнотии. Просто използвайте вода и лимонов сок в шише спрей и ще видите, че така ще почистите много по-добре от всеки препарат.

Изсветляване на косата

Повечето хора знаят за това, но трябва да кажа, че наистина работи! Това лято използвах този трик, за да освежа косата си. Само трябваше да комбинирам малколимонов сок , вода и някакъв пероксид и да го сложа в шишенце спрей. Носех го на морето и се пръсках докато бях на слънцето и трябва да ви кажа, че за няколко дни косата ми стана значително по-светла.

Домашен лак за коса

Може и да ви звучи налудничево и че няма да проработи, но повярвайте ми – става! Можете да си направите домашен лак за коса само като изварите лимони във вода, докато стане наполовина от това, което е било първоначално. Сместа се разрежда с допълнително вода и се слага в хладилника. Най-добрата част е, че мирише точно като свеж и прясно изцеден лимон!

Обновява дъските за рязане

Ако готвите много, а имате само една дъска за рязане (като повечето от нас) и на нея режите най-различни неща, за да я освежите след като сте я измили и за да я дезинфикцирате, сложете малко лимонов сок върху нея. Разрежете лимона на парченца и почистете с него цялата повърхност на дъската.

Изсветлява старческите петна

Ако винаги се чудите кой плод или зеленчук да използвате като лечител на старчески петна , лимонът е един от малкото, който наистина има подобно действие. Натърквайте по два пъти на ден петната и в продължение на няколко седмици ще видите забележителна разлика в цвета на петната.

http://www.zajenata.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BC-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0-news1449.html

 

Оценете публикацията:
0
Вдъхновяващи идеи за аранжиране на масата за Велик...
Ефективни маски за коса против косопад