Материалите в блога са без претенции за авторство.

7 причини да пием топла вода с лимонов сок всяка сутрин Още за: 7 причини да пием топла вода с лимонов сок всяка сутрин от framar.bg

7 причини да пием топла вода с лимонов сок всяка сутрин  Още за: 7 причини да пием топла вода с лимонов сок всяка сутрин от framar.bg

Един от най-лесните начини да подобрим общото си здравословно състояние е като пием чаша топла вода с лимонов сок всяка сутрин.

Здравословните свойства на лимоните са известни от векове. Те притежават силна антибактериална и антивирусна сила, подсилват имунната система, подобряват храносмилането, почистват черния дроб. Лимоните са богати на калций, магнезий, витамин С, биофлавоноиди, пектин.

Начин на приготвяне:

В чаена чаша хладка вода изцедете половин лимон. Пийте винаги на гладно.

Съвети:

- използвайте минерална, преварена или филтрирана вода;
- водата трябва да е хладка, в никакъв случай гореща или леденостудена;
- не използвайте бутилиран лимонов сок, а винаги прясно изцеден.

7 причини да пием топла вода с лимонов сок всяка сутрин:

 

1. Подпомага храносмилането
Лимонът изхвърля от организма всички токсини и шлаки. Съдържанието на лимонена киселина го прави незаменим за храносмилателната система, тъй като тя си взаимодейства с другите ферменти и киселини и може лесно да стимулира отделянето на стомашен сок. Лимонът облекчава симптомите на нарушено храносмилане като киселини в стомаха и подуване на корема. Американското онкологично дружество е категорично в препоръките си към онкоболните, правилото е всяка сутрин на гладно топла вода с прясно изцеден лимонов сок.

2. Естествен диуретик
Лимоните имат силно диуретично действие, което подпомага прочистването и изхвърлянето на нежеланите и вредни вещества от организма. Това предпазва от развитие на инфекции на пикочните пътища.

3. Подсилва имунната система
Лимоните са богати на витамин С, който е силно оръжие в борбата с настинките и вирусите. Витамин С има противовъзпалителен ефект, а също така се използва като допълнителна подкрепа в лечението на астма и други респираторни проблеми.

 

4. Контролира кръвното налягане
Високото съдържание на калий в лимоните стимулира мозъка и функционирането на нервната система. Калият контролира и кръвното налягане.

5. Балансира нивото на рН
Лимоните са една от най-алкалните храни за организма. Разбира се, те са кисели, но това не бива да ни заблуждава - лимонената киселина не създава киселинност в организма. Болестните състояния се появяват, само когато в тялото рН е висока. Редовната консумация на топла вода с лимон помага за отстраняването на общата киселинност в организма, включително и на пикочната киселина в ставите, която е една от основните причини за болка и възпаление.

6. Грижа за кожата
Едно от свойствата на лимоните - да чисти кръвта от токсините, пази кожата чиста и здрава, а високото съдържание на витамин С помага за намаляването на бръчките. Използвайте лимона и като основен компонент в маските за лице и тяло, това ще ограничи петната, както и вредата от действието на свободните радикали.

7. Здравословно отслабване
Отдавна е известно, че алкалната диета е най-бързо действащият начин за намаляване на теглото. Водата с лимон стимулира отделянето на отпадъчните продукти и токсини и пречиства организма. Лимоните съдържат и пектин, който има свойството да потиска глада:)

 Оценете публикацията:
1
12 чудесни употреби на куркума
Билчице, кажи ...